Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Zöldséges gombagulyás recept

Zöldséges gombagulyás recept

A Zöldséges gombagulyás hozzávalói:
50 dkg burgonya
25-25 dkg gomba és vegyes leveszöldség
1-1 zöldpaprika és paradicsompaprika
1 nagy fej vöröshagyma
10 dkg bacon
1 paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 púpozott teáskanál pirospaprika
1 csapott mokkáskanál törött fekete bors
1 evőkanál ételízesítő
1 csokor petrezselyemzöld
1 mokkáskanál kristálycukor, vagy vele egyenértékű édesítő


A Zöldséges gombagulyás elkészítési módja:
A gombát megtisztítom, megmosom (de nem áztatom) és felszeletelem a kicsumázott paprikákkal együtt. A megtisztított burgonyát és zöldségeket kis kockákra vágom. A császárszalonnát nagyon apróra metélem, kisütöm a zsírját, amin megfonnyasztom az apróra vágott vöröshagymát. Ráteszem a gombát, rászórom az ételízesítőt és a borsot. Fedő alatt puhára párolom, majd zsírjára sütöm. A tűzről lehúzom, belekeverem a pirospaprikát, ráöntök fél dl. vizet. A tűzre visszatéve beleteszem a burgonyát, a paprikákat és a zöldséget. Felöntöm annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, belerakom a zúzott fokhagymát és fedő alatt puhára főzöm. Amikor a burgonya már puha, beleteszem a szeletekre vágott paradicsomot, csipet cukorral fűszerezem, s végül elkeverem benne a finomra vágott petrezselyemzöldet.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A zöldséges gombagulyás elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook