44 gerezdes fokhagymaleves parmezánnal recept
A 44 gerezdes fokhagymaleves parmezánnal hozzávalói:26 pucolatlan gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
2 közepes vöröshagyma, szeletelve
1,5 teáskanál friss kakukkfű, felaprítva
18 pucolt gerezd fokhagyma
8.5 dl húsleves (1,5-2 kockából)
1,25 dl tejszín
1/2 csésze friss reszelt parmezán
4 gerezd citrom
só
bors
A 44 gerezdes fokhagymaleves parmezánnal elkészítési módja:
A sütőt melegitsd elő 180 fokra. - A 26 gerezd pucolatlan fokhagymát tedd tűzálló tálba, locsold meg az olívaolajjal, sózd, borsozd, rázd össze. Szorosan fedd le alufóliával, mehet a sütőbe 45 percre. Puha és aranybarna lesz belül. Hagyd kihűlni, majd nyomd ki a héjukból őket. Tedd félre. - Olvaszd fel a vajat egy teflonos vagy vastagabb aljú lábasban, tedd rá a vöröshagymát és a kakukkfüvet. Kb. 6 percig dinszteld, majd tedd bele az összes fokhagymát, és még 3 percig főzd-pirítsd össze. Öntsd fel a levessel, fedd le, és kis lángon 20 percig főzd, amíg a fokhagyma megpuhul. - Turmixold össze, keverd hozzá a tejszint, kóstold, sózd, borsozd (szerintem csak bors). Forrald fel újra, kevergetve, majd leveheted a tűzről. - 4 tányérba oszd szét a parmezánt, merd rájuk a levest. 1-1 citromgerezdet facsarj rájuk, pikánssá teszi.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. szept. 22. 14:22
A 44 gerezdes fokhagymaleves parmezánnal elkészítési módja és hozzávalói.