Sajtos, kukoricás, bazsalikomos csirkemell recept
A Sajtos, kukoricás, bazsalikomos csirkemell hozzávalói:2-3 csirkemell,
10 dkg juhtúró,
10 dkg füstölt sajt,
10 dkg pannónia sajt,
10 dkg trappista sajt,
1 kukoricakonzerv,
1 kis doboz tejföl,
2 dl tejszín,
friss bazsalikom,
só,
bors.
A Sajtos, kukoricás, bazsalikomos csirkemell elkészítési módja:
A csirkemellet darabokra vágom (egy fél csirkemellet kb. 4-5 darabba). A sajtokat lereszelem és a juhtúróval együtt összekeverem a tejföllel és a tejszínnel. Ebbe beleteszek 1 egész kukoricakonzervet, 3-4 apróra vágott bazsalikomlevelet, sózom, borsozom. A tejfölös masszát ráöntöm a csirkemell darabkákra(tűzálló tálban), alufóliával lefedem és addig sütöm amíg a massza kezd megszilárdulni. Ezután leveszem a fóliát és pirosra sütöm a tetejét.
Lehet a végén még sajtot reszelni rá.
Körítésnek mexikói zöldségkeveréket szoktam használni,de más zöldség is jó.
Hidegen is finom!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. szept. 10. 20:10
A sajtos, kukoricás, bazsalikomos csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.