Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sajtos, kukoricás, bazsalikomos csirkemell recept

Sajtos, kukoricás, bazsalikomos csirkemell recept

A Sajtos, kukoricás, bazsalikomos csirkemell hozzávalói:
2-3 csirkemell,
10 dkg juhtúró,
10 dkg füstölt sajt,
10 dkg pannónia sajt,
10 dkg trappista sajt,
1 kukoricakonzerv,
1 kis doboz tejföl,
2 dl tejszín,
friss bazsalikom,
só,
bors.


A Sajtos, kukoricás, bazsalikomos csirkemell elkészítési módja:
A csirkemellet darabokra vágom (egy fél csirkemellet kb. 4-5 darabba). A sajtokat lereszelem és a juhtúróval együtt összekeverem a tejföllel és a tejszínnel. Ebbe beleteszek 1 egész kukoricakonzervet, 3-4 apróra vágott bazsalikomlevelet, sózom, borsozom. A tejfölös masszát ráöntöm a csirkemell darabkákra(tűzálló tálban), alufóliával lefedem és addig sütöm amíg a massza kezd megszilárdulni. Ezután leveszem a fóliát és pirosra sütöm a tetejét.

Lehet a végén még sajtot reszelni rá.
Körítésnek mexikói zöldségkeveréket szoktam használni,de más zöldség is jó.
Hidegen is finom!


Kategória: Húsételek receptjei


A sajtos, kukoricás, bazsalikomos csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook