Rántott palacsinta recept
A Rántott palacsinta hozzávalói:Palacsinta hozzávalói:
palacsintatészta,
gomba,
hagyma,
paradicsom sűrítmény,
bazsalikom,
cukor.
A rántáshoz:
liszt,
tojás,
prézli.
Köretnek:
kukoricás barna rizs.
A Rántott palacsinta elkészítési módja:
A palacsintatésztát elkészítjük, de oda kell figyelni, hogy ez nem édesség, hanem egy alap a déli ebédhez, ezért sósnak kell lennie nem édesnek! A gombát a hagymával megfőzzük, majd egy milánói alaphoz hasonló szószt csinálunk belőle. Arra kell törekedni, hogy a szósz édes legyen és sűrűbb, mint a milánói szósz. A palacsintát megtöltjük ezzel a szósszal, a palacsinta szárnyát egy kis tojássárgájával bekenjük, hogy összetapadjon. Utána bepanírozzuk és mint a rántott húst kirántjuk. Ne bő olajban süssük, mert egészségtelen és megszívja magát olajjal és elázik. Ajánlom a teflon edényt.
Ha a palacsintatésztába keverünk egy kis snidlinget, még pikánsabb lesz az íze.
Darált hússal és más zöldségekkel is el lehet készíteni.
A darált húsnál arra kell figyelni, hogy ne tegyünk sok tölteléket a palacsintába, mert akkor nagyon laktat.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. szept. 8. 20:03
A rántott palacsinta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.