Habos túrós sütemény recept
A Habos túrós sütemény hozzávalói:Tészta:
10 dkg cukor;
16 dkg Rama;
késhegynyi szódabikarbóna;
25 dkg liszt;
2 tojássárgája
Töltelék:
2 cs. vaníliás cukor;
8 dkg cukor;
25 dkg túró;
8 dkg vaj vagy sütőmargarin;
10 dkg cukor;
csipet só;
reszelt citromhéj;
5 egész tojás;
1 evőkanál liszt;
2,5 dl tejföl
A Habos túrós sütemény elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit alaposan kidolgozzuk, majd 30 percig a hűtőben pihentetjük, különben nagyon ragadós lesz a tészta. Elfelezzük, és az egyiket kinyújtjuk a tepsibe kb. 30x25 cm-es, amit előzőleg kibélelek sütőpapírral, vagy kikenem zsiradékkal (pl: sütőmargarinnal). A töltelékhez a túrót, a vajjal vagy sütőmargarinnal, a 10 dkg cukorral, a citromhéjjal, és a tojások sárgájával habosra keverem, meg egy csipet sóval. A fehérjét felverem habnak. A tejfölt kikeverem a 8 dkg cukorral, és az 1 evőkanál liszttel. Majd az egészet összekeverem, és ezt a tölteléket teszem a két lap közé. Előmelegített sütőben, 180°C-on kb. 35-40 percig sütöm. Hagyom kihűlni, utána szabad szeletelni. Isteni fini! Lehet mazsolával is gazdagítani! Én gyakran megduplázom a tölteléket, ha sok a tojás itthon.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. jún. 22. 07:00
A habos túrós sütemény elkészítési módja és hozzávalói.