Borzas túrós recept
A Borzas túrós hozzávalói:Tészta: 25 dkg ráma margarin
40 dkg liszt / lehet kapni sütőlisztet, nagyon jó!/
20 dkg cukor
4 kanál kakaó
2 tojássárgája
Késhegynyi szódabikarbóna és sütőpor
Töltelék: 50 dkg túró
20 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál reszelt keksz
5 tojás fehérje
A Borzas túrós elkészítési módja:
Tésztakészítés: a rámát fölolvasztjuk, hozzátesszük a többi hozzávalót és összegyúrjuk. Két egyenlő részre osztjuk, és egy órára hűtőbe rakjuk. Krémkészítés: A túrót a cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a kekszet, majd a tojások felvert habját. Óvatos mozdulatokkal összedolgozzuk. Tepsit kibéleljük alufóliával. A tészta egyik felét kinyújtjuk, és a tepsibe simítjuk, majd rátesszük a krémet. A tészta másik felét egyenletesen ráreszeljük a túrókrémre /a reszelő nagy lyukú részével/. Előmelegített sütőben készre sütjük. / 180 fok / 25- 30 perc a sütési idő. Kockára vágjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: blognagyi, 2009. júl. 19. 13:12
A borzas túrós elkészítési módja és hozzávalói.