Orchidea szelet II. recept
Az Orchidea szelet II. hozzávalói:Tészta:
10 dkg margarin
5 dkg porcukor
3 tojássárgája
50 dkg liszt
1 cs sütőpor
csipet só
2 dl tejföl
reszelt fél citromhéj
2 ek kakaó
Máktöltelék:
20 dkg őrölt mák
10 dkg porcukor
1 reszelt alma
késhegynyi fahéj
reszelt fél citromhéj
1 dl forró tej
Kókuszkrém:
3 tojásfehérje
20 dkg kókuszreszelék
10 dkg porcukor
10 dkg Rama margarin
Vaníliakrém:
1/2 l tej
2 cs vaníliás puding – főzős
20 dkg porcukor
20 dkg Rama margarin
Tetejére:
kevés őröletlen mák
kókuszreszelék
Az Orchidea szelet II. elkészítési módja:
A Rama margarint, a cukorral, a tejföllel, a tojások sárgájával, egy csipetnyi sóval, és a sütőporos liszttel összegyúrom. A tésztát három részre vágom, az egyik harmadba 2 evőkanál kakaót teszek. A fehér tészta egyik felét kinyújtom és kizsírozott tepsibe teszem. Erre jön majd a mákos massza. A mákot a tejjel leforrázom, majd beleteszem a cukrot, az almát, a citromhéjat és a fahéjat. Ezt rákenem a tésztára, majd befedem a másik fehér lappal, és elkészítem a kókuszos krémet. 3 tojás fehérjét habbá verek, majd hozzáadom a cukrot, a kókuszreszeléket. A krémet langyos Rama margarinnal lágyítom. Rákenem a tésztára, majd erre kerül a barna tésztalap. Minden tésztalapot megszurkálok villával, majd előmelegített sütőben megsütöm. Amikor megsült rákenem a vaníliás krémet. A krémhez megfőzöm a pudingport a leírás szerint, majd hozzáadom a vajat. A végén a tetejét kókuszreszelékkel és mákkal díszítem.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2013. jún. 6. 08:39
Az orchidea szelet ii. elkészítési módja és hozzávalói.