Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Orchidea szelet II. recept

Orchidea szelet II. recept

Az Orchidea szelet II. hozzávalói:
Tészta:

10 dkg margarin
5 dkg porcukor
3 tojássárgája
50 dkg liszt
1 cs sütőpor
csipet só
2 dl tejföl
reszelt fél citromhéj
2 ek kakaó

Máktöltelék:

20 dkg őrölt mák
10 dkg porcukor
1 reszelt alma
késhegynyi fahéj
reszelt fél citromhéj
1 dl forró tej

Kókuszkrém:

3 tojásfehérje
20 dkg kókuszreszelék
10 dkg porcukor
10 dkg Rama margarin

Vaníliakrém:

1/2 l tej
2 cs vaníliás puding – főzős
20 dkg porcukor
20 dkg Rama margarin

Tetejére:

kevés őröletlen mák
kókuszreszelék


Az Orchidea szelet II. elkészítési módja:
A Rama margarint, a cukorral, a tejföllel, a tojások sárgájával, egy csipetnyi sóval, és a sütőporos liszttel összegyúrom. A tésztát három részre vágom, az egyik harmadba 2 evőkanál kakaót teszek. A fehér tészta egyik felét kinyújtom és kizsírozott tepsibe teszem. Erre jön majd a mákos massza. A mákot a tejjel leforrázom, majd beleteszem a cukrot, az almát, a citromhéjat és a fahéjat. Ezt rákenem a tésztára, majd befedem a másik fehér lappal, és elkészítem a kókuszos krémet. 3 tojás fehérjét habbá verek, majd hozzáadom a cukrot, a kókuszreszeléket. A krémet langyos Rama margarinnal lágyítom. Rákenem a tésztára, majd erre kerül a barna tésztalap. Minden tésztalapot megszurkálok villával, majd előmelegített sütőben megsütöm. Amikor megsült rákenem a vaníliás krémet. A krémhez megfőzöm a pudingport a leírás szerint, majd hozzáadom a vajat. A végén a tetejét kókuszreszelékkel és mákkal díszítem.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az orchidea szelet ii. elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook