Csiga rétes recept
A Csiga rétes hozzávalói:Tésztához:
32 dkg liszt
1,5 dl tej
2 dkgélesztő
3 dkg cukor
5 tojás sárgája
csipet só
Töltelékhez:
15 dkg Rama margarin
15 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
Locsoláshoz:
1 cs vaníliás cukor
1,5 dl tej
A Csiga rétes elkészítési módja:
Az élesztőt a langyos tejjel és cukorral felfuttatom. Amikor felfutott a többi hozzávalóval kelt tésztát gyúrok. Amikor begyúrtam fél órát kelesztem a tésztát, a kelesztés után vékony téglalapra kinyújtom. A Rama margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kikevertem és a kinyújtott tésztára vékonyan rákentem,majd feltekerem mint a bejglit, ujjnyi vékony szeleteket vágtam és zsírral kikent magas falú tepsibe tettem a levágott korongokat. Még fél órát kelesztettem és 170 fokos sütőben betettem sülni. Amikor a tészta már félig megsült akkor cukros tejjel jól meglocsolom vagy egyenként lekenem. Utána még kb 10 percre visszateszem a sütőbe és szép pirosra megsütöm. Még melegen kiszedem a tepsiből mert egyébként beleragad. Porcukorral meghintetem. Ebből a mennyiségből 16 darab készült.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2013. jún. 4. 08:16
A csiga rétes elkészítési módja és hozzávalói.