Karamellás almás krémes recept
A Karamellás almás krémes hozzávalói:Piskóta:
5 tojás
5 púpos ek kakaópor
15 dkg cukor
2 ek olaj
csipet só
Töltelék:
4-5 db alma
fahéj
Krémhez:
20 dkg cukor
7 dl tej
2 cs karamellás pudingpor
15 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
csipet só
A Karamellás almás krémes elkészítési módja:
Az almákat meghámozom és nagy lyukú reszelőn lereszelem,kinyomkodom a levét alaposan.Tepsibe sütőpapírt teszek és elosztom rajta az almát,majd megszórom kevés fahéjjal. A piskótához: tepsi méret:35*23. Az 5 egész tojást a cukorral,sóval elektromos habverővel addig keverjük míg könnyű habos krémszerű anyagot nem kapunk, majdnem fehér színe lesz (minimum 3 szorosára nő a térfogata),nekem a régi gépemmel kb 15 percbe telik. A kakaóport 2 részletben beleszitálom,nagy keverő mozdulatokkal elkeverem, végül az olajat is (nem tettem bele lisztet és így is remek piskótám lett,de aki akarja készítheti hagyományosan lisztel is). Az almák tetejére öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon nekem 15-20 perc alatt sült meg. A piskótát kiborítom a tepsiből,lehúzom róla a papírt,ás az almás része lesz felül. A krémhez kevés tejben elkeverem a pudingporokat,sót. A cukrot lábasba teszem,öntök rá fél deci vizet,majd folyamatos kavargatás mellett aranyszínűre karamellizálom.Ráöntök 1 deci meleg tejet (fröcskölni fog)és addig kavargatom míg felolvad a karamell. Felolvadt hozzáöntöm a többi tejet, utána a pudingporos tejet is és besűrítem. Kihűtjük majd belekeverjük a vajat is. A piskótát formába teszem és ráöntöm a pudingot.Dermedni hagyom, hideg helyre teszem,tetejét megszórom kakaóporral
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2013. jún. 1. 14:09
A karamellás almás krémes elkészítési módja és hozzávalói.