Citromkrém (tortára) recept
30 perc
A Citromkrém (tortára) hozzávalói:
2 csomag vaniliáspuding
1 liter tej
3 dl citromlé
1 citrom reszelt héja - elhagyható
25 dkg kristálycukor
1 csomag zselatinpor (2,5 dkg)
4 dl tejszín
A Citromkrém (tortára) elkészítési módja:
A 2 csomag pudingport a szokásos módon elkészítjük, majd félretesszük hűlni. A 3 dl citromlét a 25 dkg kristálycukorral felfőzzük, Hagyjuk forrni 2-3 percig. Majd ezt is hűlni hagyjuk. Bögrében a 2,5 dkg zselatint picit több mint 1 dl vízben elkeverjük, megvárjuk míg bedagad, aztán mikróban jól megmelegítjük. A habtejszínt kemény habbá verjük. ÖSSZEÁLLÍTÁS: A kihűlt pudingot, a kihűlt citromos szirupot, és a meleg zselatint, gépi habverővel elkeverjük. Majd fakanállal, széles mozdulatokkal hozzákeverjük a habbávert tejszínt. Rögtön kenhetjük a tortánkat vele, majd hútőbe tesszük, dermedésig.
Amikor elkészül a krém elég hígnak bizonyul, de nem kell megilyedni, ha hűtőbe teszük akkor megdermed a zselatinnak köszönhetően. Az a legjobb ha a megsült tortalapot, szétvágjuk lapokra, megkenjük a rétegeket és végül a tetejét is, ÉS EZT MIND A TORTAKARIKÁBA TESSZÜK MEG, MERT AKKOR FOLYHAT A KRÉM, NEM GOND, MERT HA MEGKÖT ÉS LEVESSZÜK A KARIKÁT, AKKOR GYÖNYÖRŰEN MEGMARAD.
Díszíteni, citrom v lime karikával lehet, h félig bevágjuk és kettéfordítjuk a szelet végét.
Olyan recepteket osztok meg Veletek, amit rendszeresen Én is elkészítek!!!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Cs.Anita, 2013. jún. 1. 08:12
A citromkrém (tortára) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.