Vakondtúrás torta-1 recept
A Vakondtúrás torta-1 hozzávalói:hozzávalók 4 főre
Piskóta:
5 tojás
80 g (4 ek) kristálycukor
1 dl étolaj
100 g (5 ek) finomliszt
40 g (2 ek) holland kakaópor
1 cs sütőpor
Töltelék:
2 cs habfixáló
2 ek porcukor
0,5 l habtejszín
80 g csokilencse vagy kakaós tortadara
3 db banán
citromlé
A Vakondtúrás torta-1 elkészítési módja:
elkészítés Előmelegítem a sütőt. Sütőpapírral kibélelek egy 26 cm átmérőjű tortaformát. Szétválasztom a tojásokat, a fehérjéket kemény habbá verem. A tojássárgákat a cukorral habosra keverem és belecsurgatom az olajat. A lisztet összeszitálom a kakaóporral és a sütőporral majd a fehérjehabbal váltakozva óvatosan a tojássárgákhoz forgatom. A tésztát a formába öntöm. Középfokozaton kb. 30 perc alatt készre sütöm. (Tűpróba!) Kiborítom a formából, rácson hűlni hagyom. A kihűlt torta tetejére késsel "rajzolunk" egy kört a külsejétől 2 cm-re. Kb. 2 cm mélyen be metszük, majd az így nyert belső körünket egy kiskanállal 2 cm mélyen kikaparjuk. Ezt a morzsolt tésztát félretesszük. Elkészítem a tölteléket: a tejszínhabot, porcukorral és habfixálóval kemény habbá verem. Lyukas fakanállal óvatosan beleforgatom a csokilencsét vagy a tortadarát. A megtisztított banánokat hosszában félbevágom és megkenem citromlével. A lapos oldalukkal lefelé a kivájt torta aljára sorakoztatom azokat. A tejszínhabot félgömb alakban ráhalmozom a tortára. A félretett, szétmorzsolt tésztával mindenhol befedem, enyhén rányomom. Letakarva egy éjszakára hűtőbe teszem! Tényleg adjunk neki egy éjszakát!!! A piskóta így kellően megpuhul, nem morzsálódik és gyönyörűen szeletelhető.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: c9aa38264e, 2011. szept. 30. 16:31
A vakondtúrás torta-1 elkészítési módja és hozzávalói.