Pihe-puha bögrés kakaós kocka recept
A Pihe-puha bögrés kakaós kocka hozzávalói:A hozzávalók tehát egy A4-es méretű tepsihez:
(A mérce persze a szokásos 2,5 dl-es bögre!)
5 tojás
másfél bögre kristálycukor (24 dkg)
20 dkg puha vaj
egy és negyed bögre fehér finomliszt (15 dkg)
szűk fél bögre holland kakaópor (4-5 dkg)
egy csapott mokkáskanál szalalkáli
A mázhoz:
3 dkg vaj
szűk negyed bögre víz
két evőkanál kristálycukor
két evőkanál holland kakaópor
+ baracklekvár a kenéshez
A Pihe-puha bögrés kakaós kocka elkészítési módja:
1. A tésztához a puha vajat kikeverjük a cukorral, majd a tojások sárgájával, hozzákeverjük a liszttel elkevert szalalkálit, és a kakaóport. 2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük óvatosan egy fakanállal a kakaós masszához, körkörös mozdulatokkal, hogy ne törjön össze a hab. 3. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20-25 perc alatt készre sütjük. Ne szárítsuk ki, végezzünk tűpróbát inkább többször. 4. Még forrón emeljük ki a sütőpapírral a tepsiből, és kenjük meg baracklekvárral. 5. Hagyjuk langyosra hűlni, majd készítsük el a mázat. Egy kisebb fazékban a vizet melegítsük fel, majd a kakaóport és a cukrot keverjük el a vízben csomómentesre, és forraljuk össze. Forraljuk egy-két percig, majd a vajat is adjuk hozzá, és azzal is forraljuk össze. 6. Öntsük a sütire, és egy kanál hátával egyengessük el óvatos, de gyors mozdulatokkal. 7. Picit hagyjuk dermedni, körülbelül negyed órát, és már szeletelhetjük is csinos kockákra!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2018. ápr. 29. 16:36
A pihe-puha bögrés kakaós kocka elkészítési módja és hozzávalói.