Almás-Bögrés recept
Az Almás-Bögrés hozzávalói:Hozzávalók:
* 4 bögre apró kockára vágott alma
* 1/2 bögre magozott meggy (befőtt)
* 1/2 bögre apróra vágott dió
* 3/4 bögre kristálycukor
* 2 bögre finomliszt
* 1/2 bögre étolaj
* 4 egész tojás
* 1 kk. fahéj
* 1 kk. sütőpor
* 1 kk. szódabikarbona
Az Almás-Bögrés elkészítési módja:
1. A tojásokat az olajjal és a cukorral habosra keverjük. 2. A többi hozzávalóval elkeverjük és tepsibe öntjük. 3. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 35-45 percig sütjük.
Ennek a süteménynek az elkészítéséhez nem kell mérleg. Bögrével adagoljuk a hozzávalókat. A bögre méretétől függően alakul a tepsi mérete is.
Ha egy 2,5 dl-es teáscsészével mérünk, akkor egy kisebb méretű tepsit válasszunk hozzá. (kb. 20x25-öset)
Kép a naplómban 11. bejegyzés
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ,,Csillagom", 2011. júl. 5. 11:11
Az almás-bögrés elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.