Sárgabarack-hab recept
A Sárgabarack-hab hozzávalói:* 4 tojásfehérje
* 35 dkg sárgabarack
* 25 dkg kristálycukor / lehet folyékony édesítő is/
A tálaláshoz :
* 15 dkg sárgabarack
A Sárgabarack-hab elkészítési módja:
1. A sárgabarackot meghámozzuk, kimagozzuk és feldaraboljuk ceruzavastagságú szeletekre. 2. A tálaláshoz félretett barackot csak közvetlen előtte hámozzuk és daraboljuk, nehogy megbarnuljon. 3. A tojásfehérjét gépi habverővel kissé felverjük, majd beleöntjük a cukrot és kb 15 percig verjük. 4. Ezt követően hozzáadjuk a sárgabarackot, amivel tovább verjük, amíg a cukor teljesen elolvad és egynemű kemény habot nem kapunk. Ez kb további 15 percet vesz igénybe. 5. Tálalásig a hűtőben tartjuk. Közvetlen tálalás előtt célszerű egy kicsit újból felverni, de ez már csak 3-4 perces művelet. 6. A tetejét a félretett barackból aprított gyümölcsdarabokkal díszítjük, de barackdarabokat lazán belekeverhetjük a kész habba is.
Kép a naplómban, 7.bejegyzés :)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ,,Csillagom", 2011. jún. 29. 08:26
A sárgabarack-hab elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.