Tejszínes eperkrém-leves recept
A Tejszínes eperkrém-leves hozzávalói:Hozzávalók:
* 1 kg eper
* 5 db szegfűszeg
* 4 dl tejszín
* 4 evőkanál cukor
* fél dl olívaolaj
* kis darab vaníliarúd
* késhegynyi fahéj
A Tejszínes eperkrém-leves elkészítési módja:
Az epret mosd meg alaposan, majd hagyd lecsepegni. Az olívaolajon piríts meg két evőkanálnyi cukrot, szórd bele a szegfűszeget, a fahéjat, és a vaníliarúdból egy picit. Ha aranybarna, tedd bele az epret, reszeld rá a citrom héját, facsard rá a levét. Állandó kevergetés mellett főzd negyed órán keresztül. Ha nem elég édes, vagy kevés benne a fahéj, akkor szórj még bele. Turmixold össze, majd öntsd bele a tejszínt, és forrald fel. Hagyd kihűlni, majd tedd hűtőbe, és hidegen tálald.
Kép a naplómban :)
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ,,Csillagom", 2011. jún. 28. 07:41
A tejszínes eperkrém-leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.