Ribizli-hab recept
A Ribizli-hab hozzávalói:Hozzávalók:
* 5 tojásfehérje
* 20 dkg kristálycukor / lehet folyékony édesítő is/
* 30 dkg piros ribizli
Tálaláshoz:
* 10 dkg piros ribizli
A Ribizli-hab elkészítési módja:
# gépi habverővel egy kicsit felverjük, majd beleöntjük a cukrot és kb 15 percig verjük. # Ezt követően hozzáadjuk a ribizlit, és tovább verjük, amíg a cukor teljesen elolvad és egynemű kemény habot nem kapunk. (Ez kb további 15 percet vesz igénybe.) # Tálalásig a hűtőben tartjuk. # Közvetlen tálalás előtt gépi habverővel egy kicsit újból célszerű felverni, hogy jó kemény legyen. # A tetejét ribizliszemekkel díszítjük.
Kekszet, babapiskótát kínálhatunk mellé. Felnőttek 1-2 tk rummal is megöntözhetik ízlés szerint.
Kép a naplómban, 4. bejegyzésnél.
Kategória: Turmixok receptjei
A receptet beküldte: ,,Csillagom", 2011. jún. 27. 00:16
A ribizli-hab elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.