Sonkatekercs franciasaláta-ágyon recept
25 perc
A Sonkatekercs franciasaláta-ágyon hozzávalói:
* 8 szelet gépsonka (20-25 dkg)
* 40 dkg franciasaláta
* 10 dkg ecetes torma
* 15 dkg vaj
* 5 dkg liszt
* 2 dl tej
* 1 mk só
* 1 tk kristálycukor
A Sonkatekercs franciasaláta-ágyon elkészítési módja:
1. 5 dkg vajjal és 5 dkg liszttel világos rántást készítünk, felengedjük 2 dl forró tejjel, és addig forraljuk, amíg besűrűsödik, és elválik az edény falától, majd lehűtjük (ez a besamel mártás). 2. Ha kihűlt, alaposan kikeverjük 10 dkg vajjal és az az ecetes tormával. 3. Sóval, kevés cukorral ízesítjük, és hűtőbe tesszük. 4. A franciasalátát tálra tesszük. 5. A sonkaszeletek közepére megfelelő mennyiségű tormakrémet teszünk, és felgöngyöljük, majd a franciasaláta-alapra helyezzük. 6. A sonkatekercs két végét csillagcsővel ellátott habzsák segítségével utólag töltjük. 7. A maradék tormakrémmel díszíthetjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: ,,Csillagom", 2011. júl. 18. 18:27
A sonkatekercs franciasaláta-ágyon elkészítési módja és hozzávalói.