Sonkatekercs aszpikban recept
A Sonkatekercs aszpikban hozzávalói:8 vékony szelet gépsonka
20 dkg juhtúró
3 evőkanál reszelt ecetes torma
40 dkg franciasaláta
1 evőkanál zselatinpor
3 dl húsleves
A Sonkatekercs aszpikban elkészítési módja:
A zselatint feloldjuk a húslevesben és megmelegítjük. Leszűrjük és egy hideg vízzel kiöblített formába (nekem erre egy téglalap alakú jénai szolgál) öntjük fél centi vastagon. A juhtúrót simára keverjük az ecetes tormával, a krémet a sonkaszeletekre kenjük és felcsavarjuk. A megtöltött sonkatekercseket a már megdermedt aszpikra helyezzük. A maradék aszpikot ha szükséges meglangyosítjuk, és a franciasalátához keverjük, majd az egészet a sonkatekercsekre simítjuk. Hűtőben legalább egy napig dermesztjük, majd a formából kiborítva, az évszaknak megfelelő zöldségekkel díszítve kínáljuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. febr. 23. 23:04
A sonkatekercs aszpikban elkészítési módja és hozzávalói.