Kaszinótojás és tormakrémes sonkatekercs recept
90 perc
136 kcal
36 gramm
* A kaszinótojáshoz:
* 8 db tojás
* mustár
* majonéz
* tejföl
* bors
* friss petrezselyemzöld
* A sonkatekercshez:
* 10 szelet gépsonka (lehetőleg téglalap alakú)
* 18 dkg vaj
* 4 csapott evőkanál liszt
* kb. 5 dkg reszelt ecetes torma
* 2 dl főzőtejszín
* 2 dl tej
* 20 dkg franciasaláta
* só
* fehérbors
* A díszítéshez:
* keménytojás
* uborka
* paradicsom
* paprika
* petrezselyemzöld
* A fényezéshez:
* aszpik
A Kaszinótojás és tormakrémes sonkatekercs elkészítési módja:
A kaszinótojáshoz a tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk és hosszában kettévágjuk. Kiszedjük a sárgáját, és egy kis tálba tesszük. Megborsozzuk, hozzáadunk egy kis mustárt, majonézt és tejfölt, a felaprított petrezselyemzöldet, és jól elkeverjük. Figyeljünk arra, hogy a kevert anyag masszív maradjon. Ezt a krémet visszakanalazzuk a tojásokba, petrezselyemzölddel díszítjük. A tormakrémes sonkatekercshez 8 dkg vajat megolvasztunk, beletesszük a lisztet, fehéredésig kevergetjük. A tűzről félrehúzva a hideg tejjel és tejszínnel csomómentesre keverjük, majd visszatéve a tűzre jól besűrítjük, végül a sóval és a fehérborssal ízesítjük. A maradék vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt besamelt, valamint a reszelt tormát. (Ha esetleg nem eléggé éreznénk a torma ízét, bátran tehetünk még hozzá.) Robotgéppel krémesre kikavarjuk. A sonkaszeleteket megtöltjük a tormakrémmel, felgöngyöljük. (A tormakrémből hagyjunk annyit, hogy a tekercsek végeire habzsákból rózsákat tudjunk nyomni.) Franciasaláta alapra helyezzük, a tekercsek tetejét tetszés szerint díszítjük, végeikre tormakrém rózsákat teszünk, végül aszpikkal átfényezzük.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: c76af62fea, 2010. jún. 17. 20:24
A kaszinótojás és tormakrémes sonkatekercs elkészítési módja és hozzávalói.