Sajt-tekercs / sajt kinyújtva / recept
A Sajt-tekercs / sajt kinyújtva / hozzávalói:Sajt-tekercs
kb.40-60 dkg trappista sajt
4-6 db főtt tojás / kemény
20-30dkg gépsonka vagy sonkaszalámi,négyszögletes,
vékonyra szeletelve
1/2-3/4 ráma margarin
egy kevés pirospaprika apróra vágva
petrezselyemzöld apróra vágva
ízlés szerint fehér bors
só, teáskanál tejföl,majonéz de el is maradhat
A Sajt-tekercs / sajt kinyújtva / elkészítési módja:
A főtt tojásokat lereszelem vagy burgonya nyomón áttöröm,férjem csinálja, összekeverem a margarinnal, ízesítem fehér borssal, sóval,beleteszem a többi hozzá valókat is, A sajtot másfél- cm-esre felvágatom ,/ 14 x7 x 1.5 cm /majd db-onként külön-külön a sajtot forrásban lévő, lobogó vízbe teszem, hogy a sajt megolvadjon 1 -2 percig,kiveszem nylon fóliára teszem, majd kinyújtom kézzel ellapítom,kb. 25 cm x 15 cm-es téglalappá, - ráhelyezem a sonkaszeleteket, rákenem a tojásos masszát,a masszát meleg vízbe mártott kézzel rálapítom,mert rákenni nehezebb, felgöngyölöm, és fóliában hűtőszekrénybe teszem, másnap felszeletelem.
Jó étvágyat !
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: batarine, 2011. nov. 28. 10:16
A sajt-tekercs / sajt kinyújtva / elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.