Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mézeskalács 1. recept

Mézeskalács 1. recept

A Mézeskalács 1. hozzávalói:
Íme a tuti bevált recept, ebben senki nem fog csalódni, azt garantálom:

76 dkg lisztet,
34 dkg porcukrot,
2 púpos kiskanál szódabikarbónát (a recept ennyit ír, de én két jó teáskanállal teszek bele, nem spórolom ki, így tutira puha lesz, nagyon jó az állaga),
1 zacskó mézeskalács fűszerkeveréket (de lehet őrölt fahéjjal,
10 szem porrá tört szegfűszeggel is helyettesíteni, bár szerintem fűszerkeverékkel az igazi).
5 dkg margarint,
4 egész tojást,
4 evőkanál mézet és az egészet jól összedolgozzuk.


A Mézeskalács 1. elkészítési módja:
A díszítéshez használt diót, mandulát, mogyorót, mazsolát sütés előtt rátehetjük a tésztára (sokan lenmaggal, szezámmaggal, szotyolával, tökmaggal díszítik, pl. az iskolában is, ahol nincs kecmec a cukormáznak, és a gyerekek apró kezükkel díszíthetik a magokkal a kalácskáikat), a drazsé és cukorféleségek cukormázzal történő felragasztását, illetve cukormázas díszítést a sütés után végezzük el. A tésztát kis pihentetés után kb. 3 mm vastagra nyújtjuk. A süteményeket kiszúró formákkal szaggatjuk ki. Megkenjük felvert tojással

Cukormáz:
1 tojás fehérjét verjünk fel nagyon keményre, tegyünk hozzá kb. 12-15 dkg porcukrot és igen jól keverjük ki. (Legalább 20-30 percig kell keverni!!!)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mézeskalács 1. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook