Mézeskalács 1. recept
A Mézeskalács 1. hozzávalói:Íme a tuti bevált recept, ebben senki nem fog csalódni, azt garantálom:
76 dkg lisztet,
34 dkg porcukrot,
2 púpos kiskanál szódabikarbónát (a recept ennyit ír, de én két jó teáskanállal teszek bele, nem spórolom ki, így tutira puha lesz, nagyon jó az állaga),
1 zacskó mézeskalács fűszerkeveréket (de lehet őrölt fahéjjal,
10 szem porrá tört szegfűszeggel is helyettesíteni, bár szerintem fűszerkeverékkel az igazi).
5 dkg margarint,
4 egész tojást,
4 evőkanál mézet és az egészet jól összedolgozzuk.
A Mézeskalács 1. elkészítési módja:
A díszítéshez használt diót, mandulát, mogyorót, mazsolát sütés előtt rátehetjük a tésztára (sokan lenmaggal, szezámmaggal, szotyolával, tökmaggal díszítik, pl. az iskolában is, ahol nincs kecmec a cukormáznak, és a gyerekek apró kezükkel díszíthetik a magokkal a kalácskáikat), a drazsé és cukorféleségek cukormázzal történő felragasztását, illetve cukormázas díszítést a sütés után végezzük el. A tésztát kis pihentetés után kb. 3 mm vastagra nyújtjuk. A süteményeket kiszúró formákkal szaggatjuk ki. Megkenjük felvert tojással
Cukormáz:
1 tojás fehérjét verjünk fel nagyon keményre, tegyünk hozzá kb. 12-15 dkg porcukrot és igen jól keverjük ki. (Legalább 20-30 percig kell keverni!!!)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: batarine, 2011. nov. 25. 05:12
A mézeskalács 1. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.