Mézes-krémes sütemény recept




* 50 dkg liszt
* 1 db tojás
* 2 evőkanál méz
* 15 dkg porcukor
* 3 dkg vaj
* 1 kávéskanál szódabikarbóna
* 3 evőkanál tej
* baracklekvár
* A krémhez:
* 4 dl tej
* 4 evőkanál liszt
* 15 dkg porcukor
* 20 dkg sütőmargarin
* 1 csomag vaníliás cukor
* étcsokoládé,
* tejszín
A Mézes-krémes sütemény elkészítési módja:
A tésztához a tojást, a mézet, a vajat, a tejet és a porcukrot egy edényben gőz fölött tíz percig keverjük. Utána hozzákeverjük a szódabikarbónával elkevert lisztet. Tésztává gyúrjuk, majd négy részre osztjuk, és vékonyra kinyújtjuk. Egyenként ráhelyezzük egy sütőlemezre, és közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük. A krémhez a margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A hideg tejjel elkeverjük a lisztet, majd felfőzzük. Ha kihűlt, összekeverjük a margarinos krémmel. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a mézes lapokat úgy hogy a két középső lap közé baracklekvár kerüljön. A tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk. Megjegyzés:
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: c76af62fea, 2010. jún. 16. 13:40
A mézes-krémes sütemény elkészítési módja és hozzávalói.