Tempurázott aszalt gyümölcsök eperrel recept
90 perc
136 kcal
36 gramm
* 6 db tojás
* étkezési keményítő
* aszalt szilva
* datolya
* marcipán
* mandula
* amaretto
* fahéj
* 7-8 dl olívaolaj
* étcsokoládé
* fehér csokoládé
A Tempurázott aszalt gyümölcsök eperrel elkészítési módja:
Az aszalt szilvát és a datolyát áztassuk be 2-3 órára amarettóba, és szórjunk rá 1 kávéskanál fahéjat. A szilvába töltsünk marcipánt, majd vegyük ki a datolya magját, és helyette tegyünk bele mandulát. Készítsük el a tempurát: a 6 tojásfehérjét verjük habosra, majd szórjunk bele ételkeményítőt, amíg tejföl sűrűségű lesz. A gyümölcsöket mártsuk bele, és süssük ki a forró olívaolajban. Olvasszunk fel körülbelül 20 dkg étcsokit, majd mártsuk bele az eperszemeket, és locsoljuk meg a kisült gyümölcsöket. Reszelt fehér csokival díszítsük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: c76af62fea, 2010. jún. 12. 20:17
A tempurázott aszalt gyümölcsök eperrel elkészítési módja és hozzávalói.