Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Tempurázott aszalt gyümölcsök eperrel recept

Tempurázott aszalt gyümölcsök eperrel recept

Elkészítési idő 90 perc

Kalória 136 kcal
Szénhidráttartalom 36 gramm

A Tempurázott aszalt gyümölcsök eperrel hozzávalói:
* 6 db tojás
* étkezési keményítő
* aszalt szilva
* datolya
* marcipán
* mandula
* amaretto
* fahéj
* 7-8 dl olívaolaj
* étcsokoládé
* fehér csokoládé


A Tempurázott aszalt gyümölcsök eperrel elkészítési módja:
Az aszalt szilvát és a datolyát áztassuk be 2-3 órára amarettóba, és szórjunk rá 1 kávéskanál fahéjat. A szilvába töltsünk marcipánt, majd vegyük ki a datolya magját, és helyette tegyünk bele mandulát. Készítsük el a tempurát: a 6 tojásfehérjét verjük habosra, majd szórjunk bele ételkeményítőt, amíg tejföl sűrűségű lesz. A gyümölcsöket mártsuk bele, és süssük ki a forró olívaolajban. Olvasszunk fel körülbelül 20 dkg étcsokit, majd mártsuk bele az eperszemeket, és locsoljuk meg a kisült gyümölcsöket. Reszelt fehér csokival díszítsük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A tempurázott aszalt gyümölcsök eperrel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook