Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Szélesmetélt mascarpone-szósszal recept

Szélesmetélt mascarpone-szósszal recept

Elkészítési idő 90 perc

Kalória 136 kcal
Szénhidráttartalom 36 gramm

A Szélesmetélt mascarpone-szósszal hozzávalói:
* 25 dkg mascarpone
* 35 dkg száraz szélesmetélt (tagliatelle)
* 1/8 liter tej
* 1 tojás sárgája
* 15 dkg gomba (olajban eltett)
* fehérbors
* reszelt szerecsendió
* só


A Szélesmetélt mascarpone-szósszal elkészítési módja:
A gombát lecsepegtetjük, néhány szépet félreteszünk. A mascarponét a tejjel elkeverjük, egy edényben felmelegítjük, kevés sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Hozzáadjuk a gombát és a tojássárgával behabarjuk. Nem szabad tovább főzni! Közben a tésztát kifőzzük és lecsepegtetjük. A forró tésztára a szószt ráöntjük, és a megmaradt gombával díszítjük.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A szélesmetélt mascarpone-szósszal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook