Szélesmetélt mascarpone-szósszal recept
90 perc
136 kcal
36 gramm
* 25 dkg mascarpone
* 35 dkg száraz szélesmetélt (tagliatelle)
* 1/8 liter tej
* 1 tojás sárgája
* 15 dkg gomba (olajban eltett)
* fehérbors
* reszelt szerecsendió
* só
A Szélesmetélt mascarpone-szósszal elkészítési módja:
A gombát lecsepegtetjük, néhány szépet félreteszünk. A mascarponét a tejjel elkeverjük, egy edényben felmelegítjük, kevés sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Hozzáadjuk a gombát és a tojássárgával behabarjuk. Nem szabad tovább főzni! Közben a tésztát kifőzzük és lecsepegtetjük. A forró tésztára a szószt ráöntjük, és a megmaradt gombával díszítjük.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: c76af62fea, 2010. jún. 10. 17:10
A szélesmetélt mascarpone-szósszal elkészítési módja és hozzávalói.