Az a híres „lemenpájn” Lemon Pie recept
90 perc
136 kcal
36 gramm
- 25 dkg liszt
- 25 dkg jéghideg vaj
- 10 dkg porcukor
- fél citrom reszelt héja
- csipet só
- 4 tojás
- 2 citrom leve
- 1 citrom reszelt héja
- 30 dkg cukor
- 1 tk sütőpor
- 5 dkg liszt
- csipet só
(opcionális: lötty limoncello)
Az a híres „lemenpájn” Lemon Pie elkészítési módja:
A sütőt előmelegítem 170 C-ra. A jéghideg vajat (ez fontos!) a reszelő nagy lyukán lereszelem. Hozzáadom a lisztet, cukrot, sót és reszelt citromhéjat, és kézzel gyorsan összemorzsolom, hogy a liszt egyenletesen befedje a vajat, és finom morzsa állagú legyen. Egy kb. 20x30 cm-es tepsit kibélelek sütőpapírral, és beleszórom a morzsát. Kézzel (ill. pohár oldalával) teljesen belenyomkodom, hogy egy tömör, egyenletes réteget kapjak. Beteszem a sütőbe, és 20-25 percig sütöm, amíg világosra sül. Amíg sül, kikeverem a tetejét: a tojást fehéredésig keverem a cukorral. Hozzáadom a citromlevet, citromhéjat, végül a lisztet, sütőport, csipet sót (ha használok, a likőrt), és teljesen csomómentesre keverem. Amikor a tészta megsült, ráöntöm a masszát. Visszateszem a sütőbe és 20 percig sütöm, amíg a krém megszilárdul. Ezt a sütit teljesen ki kell hűteni. Rombuszokra vágom, és megszórom sok porcukorral. Hűtőben néhány napig eláll, és tökéletesen fagyasztható.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: c76af62fea, 2010. jún. 9. 14:50
Az a híres „lemenpájn” lemon pie elkészítési módja és hozzávalói.