Csokis mascarpone torta recept
A Csokis mascarpone torta hozzávalói:18 cm-es formához: 15 dkg csokoládés keksz
10 dkg vaj
20 dkg natúr krémsajt
25 dkg mascarpone
1 dl tejszín
1 narancs lereszelt héja
7 dkg porcukor
5 dkg étcsokoládé
A Csokis mascarpone torta elkészítési módja:
Törjük össze a kekszet egy nagy tálban. Olvasszuk fel a vajat és öntsük a kekszmorzsalékhoz, dolgozzuk össze õket. A „tésztát” lapogassuk egy 18 cm-es kapcsos tortaforma aljába és tegyük a hûtõbe, hogy összeálljon. Keverjük össze a sajtokat, a tejszínt a verjük fel habnak, keverjük a sajtokhoz, majd adjuk hozzá a porcukrot és a reszelt narancshéjat. Oszlassuk el egyenletesen a krémet a tortaformában, majd tegyük 12 órára a hûtõbe. Éles késsel válasszuk el a formától a tortát, mielõtt szétkapcsoljuk, és reszelt csokoládéval díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. jún. 9. 06:54
A csokis mascarpone torta elkészítési módja és hozzávalói.