Őszibarackos tiramisu recept
Az Őszibarackos tiramisu hozzávalói:2 dl erős feketekávé,
2 dl rum,
3 tojás,
3 evőkanál cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
5 dkg olvasztott vaj,
30 dkg mascarpone sajt (vagy natúr tejszínes krémsajt),
25 dkg babapiskóta,
4 nagy őszibarack (télen befőtt),
2 dl tejszín.
Az Őszibarackos tiramisu elkészítési módja:
A hideg kávét a rummal összekeverjük. A tojások sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral meg a vajjal simára verjük, majd a sajtot hozzáadjuk, a tojások habbá vert fehérjét beleforgatjuk. A piskótákat a rumos tejben könnyedén megmártjuk, a felét egy tálba fektetjük. A krém felét rákanalazzuk, és a felszeletelt őszibarack felét rárakjuk. Erre kerül a piskóta másik fele, és a maradék krémmel bevonjuk. A barack maradékával szépen kidíszítjük, és két órára jégbe hűtjük. Tálalás előtt a habbá vert tejszínnel díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. jan. 5. 14:39
Az Őszibarackos tiramisu elkészítési módja és hozzávalói.