Krémsajttal töltött máktorta recept
A Krémsajttal töltött máktorta hozzávalói:a tésztához: 26 dkg liszt
3 tojásfehérje
22 dkg cukor
18 dkg vaj
10 dkg mák
1 csomag sütõpor
2 tk
vanília aroma
csipet só
Hozzávalók a krémhez:25 dkg natúr tejszínkrémsajt
5 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
mák a díszítéshez
A Krémsajttal töltött máktorta elkészítési módja:
1. tejet lábosban felforraljuk, majd a tûzrõl levéve belekeverjük a mákot. Félretesszük hûlni. 2. A sütõt 180 fokra elõmelegítjük. Kivajazunk és liszttel behintünk egy 20 cm átmérõjû tortaformát. 3. Tálba szitáljuk a lisztet, a sütõport és a sót. Egy másik tálba robotgéppel habosra keverjük a puha vajat 18 dkg cukorral és a vanília aromával. A krémbe keverjük a száraz hozzávalókat és a tejes mákot. Másik edényben habbá verjük a tojásfehérjét, beleszórjuk a maradék cukrot és további 1 percig keverjük. A habot óvatosan a tésztába vegyítjük. 4. A tésztát a tortaformába simítjuk. 180 fokon 35-40 percig, illetve tûpróbáig sütjük. 5. A süteményt 10 percig a formában hagyjuk, majd kivesszük és rácson hagyjuk kihûlni és félbe vágjuk. 6. Elkészítjük a tölteléket. Ehhez tálba tesszük a puha vajat és a krémsajtot, a porcukrot és a vaníliás cukrot. Robotgéppel jól elkeverjük. 7. A krém felét az egyik tortalapra kenjük. Ráhelyezzük a másik tortalapot. A maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét. Tetszés szerint díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. jún. 6. 19:56
A krémsajttal töltött máktorta elkészítési módja és hozzávalói.