Főispánné remeke recept
A Főispánné remeke hozzávalói:Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt
22 dkg zsír vagy sütőmargarin (de zsírral jobb lesz a tészta!)
15 dkg cukor
3 tojás sárgája
1 csomag sütőpor
1 citrom leve,héja
1 csomag vaníliás cukor
A tésztára: szilvadzsem
A tetejére:
3 tojásfehérjéből felvert hab + 15 dkg cukor
A Főispánné remeke elkészítési módja:
1.) A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1/3 részét díszítésnek félretesszük, 2/3 részét pedig kinyújtjuk. 2.) A kinyújtott tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megkenjük lekvárral. 3.) 3 tojásfehérjéből kemény habot verünk, hozzáadunk 15 dkg cukrot, és óvatosan a lekváros rétegre kenjük. 4.) A maradék tésztából rácsokat sodrunk, és a hab tetejére helyezzük. 5.) Előmelegített sütőben, közepes lángon aranyszínűre sütjük, majd kihűtjük, és kockákra vágva fogyasztjuk.
* Ha a tésztánk túl morzsalékos lenne, 1-2 evőkanál tejfölt és 1-2 evőkanál hideg vizet gyúrjunk hozzá!)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 1fb0dcbfc6, 2009. ápr. 23. 19:34
A főispánné remeke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.