Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Tóthék rákóczi túrósa recept

Tóthék rákóczi túrósa recept

A Tóthék rákóczi túrósa hozzávalói:
16 dkg porcukor, 8 db tojásfehérje, 1 db citrom,1 db tojássárgája, 1 dl tejföl,1 csomag sütőpor,12 dkg kristálycukor,12 dkg vaj vagy sütőmargarin, 25 dkg finomliszt
Krém:4 db tojássárgája, 9 dkg zsemlemorzsa,1 csomag vaníliás cukor, 20 dkg kristálycukor,75 dkg tehéntúró


A Tóthék rákóczi túrósa elkészítési módja:
A sütőport beleszórjuk a megszitált lisztbe, hozzáadjuk a vajat vagy sütőmargarint, a cukrot, a tojássárgát, a tejfölt, a citromhéjat, majd az egészet összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és legalább egy órán át a hűtőben pihentetjük. A pihentetett tésztát lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, beletesszük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, 180 fokon rózsaszínűre sütjük. Ezután rászórjuk a zsemlemorzsát, megkenjük a túrós töltelékkel, majd visszatéve a sütőbe készre sütjük. A tojások fehérjéjét a porcukorral kemény habbá verjük, és rásimítjuk a kész süteményre. A langyos sütőbe épp csak addig tesszük vissza a tepsit, hogy szépen rászáradjon a hab a tetejére. Krém: a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, meg a vaníliás cukorral, azután jól összedolgozzuk az áttört túróval.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A tóthék rákóczi túrósa elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook