Tóthék rákóczi túrósa recept
A Tóthék rákóczi túrósa hozzávalói:16 dkg porcukor, 8 db tojásfehérje, 1 db citrom,1 db tojássárgája, 1 dl tejföl,1 csomag sütőpor,12 dkg kristálycukor,12 dkg vaj vagy sütőmargarin, 25 dkg finomliszt
Krém:4 db tojássárgája, 9 dkg zsemlemorzsa,1 csomag vaníliás cukor, 20 dkg kristálycukor,75 dkg tehéntúró
A Tóthék rákóczi túrósa elkészítési módja:
A sütőport beleszórjuk a megszitált lisztbe, hozzáadjuk a vajat vagy sütőmargarint, a cukrot, a tojássárgát, a tejfölt, a citromhéjat, majd az egészet összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és legalább egy órán át a hűtőben pihentetjük. A pihentetett tésztát lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, beletesszük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, 180 fokon rózsaszínűre sütjük. Ezután rászórjuk a zsemlemorzsát, megkenjük a túrós töltelékkel, majd visszatéve a sütőbe készre sütjük. A tojások fehérjéjét a porcukorral kemény habbá verjük, és rásimítjuk a kész süteményre. A langyos sütőbe épp csak addig tesszük vissza a tepsit, hogy szépen rászáradjon a hab a tetejére. Krém: a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, meg a vaníliás cukorral, azután jól összedolgozzuk az áttört túróval.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 1fb0dcbfc6, 2009. okt. 8. 14:44
A tóthék rákóczi túrósa elkészítési módja és hozzávalói.