Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mogyorós kosár recept

Mogyorós kosár recept

A Mogyorós kosár hozzávalói:
A tésztához:

50 dkg liszt
25 dkg ráma margarin
fél csomag sütőpor
10 dkg porcukor
6 tojássárgája
1 evőkanál tejföl

A töltelékhez:

6 tojásfehérje
30 dkg kristálycukor
30 dkg darált mogyoró (vagy mandula, dió)
15-20 dkg finom lekvár


A Mogyorós kosár elkészítési módja:
A tésztához a lisztet a margarinnal és a sütőporral elmorzsoljuk, majd a porcukorral, a tojások sárgájával és a tejföllel összedolgozzuk. A kis kosárka formákat kibéleljük a tésztával. A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a cukrot apránként hozzáadjuk, végül a mogyorót (mandulát, diót) is beleforgatjuk. A kis tésztakosarakba 1-1 kk. lekvárt töltünk, és erre rakjuk a mogyorós habot(1 evőkanálnyit kosaranként). Előmelegített sütőben, közepes lánggal 12-15 percig sütjük.

Lisztérzékenyeknek Coelipán kenyérport is használhatnak hozzá.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mogyorós kosár elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook