Karamellás csiga recept
A Karamellás csiga hozzávalói:0,5 kg liszt,
2 tojás sárgája,
0,5 dl olaj,
3 dl tej,
5 dkg élesztő (tejben felfuttatni),
1,5 evőkanál cukor,
Töltelék:
4-5 marék cukor
1 cs vaníliás cukor
karamell öntet
pici vaj vagy muffin forma
A Karamellás csiga elkészítési módja:
A hozzávalókat összedolgozni, vékonyra kinyújtani, majd megszórni a cukrokkal és egy kevés karamell öntettel meglocsolni. Bejgliszerűen feltekerni és darabokra vágni, muffin sütő formába tenni, hideg sütőbe rakni, majd 200 °C-on rögtön sütni (kb. 25-30 perc).
Nagyon finom, de nem kalóriaszegény, fogyisok messze kerüljék el...
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2009. júl. 2. 13:12
A karamellás csiga elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.