Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Karamellás csiga recept

Karamellás csiga recept

A Karamellás csiga hozzávalói:
0,5 kg liszt,
2 tojás sárgája,
0,5 dl olaj,
3 dl tej,
5 dkg élesztő (tejben felfuttatni),
1,5 evőkanál cukor,

Töltelék:

4-5 marék cukor
1 cs vaníliás cukor
karamell öntet
pici vaj vagy muffin forma


A Karamellás csiga elkészítési módja:
A hozzávalókat összedolgozni, vékonyra kinyújtani, majd megszórni a cukrokkal és egy kevés karamell öntettel meglocsolni. Bejgliszerűen feltekerni és darabokra vágni, muffin sütő formába tenni, hideg sütőbe rakni, majd 200 °C-on rögtön sütni (kb. 25-30 perc).

Nagyon finom, de nem kalóriaszegény, fogyisok messze kerüljék el...


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A karamellás csiga elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook