Fahéjas fonott kalács recept
A Fahéjas fonott kalács hozzávalói:0,5 kg liszt,
2 tojás sárgája,
0,5 dl olaj,
3 dl tej,
5 dkg élesztő (tejben felfuttatni),
2 evőkanál cukor,
fahéj
kristálycukor
tojás kenni
A Fahéjas fonott kalács elkészítési módja:
A hozzávalókat összedolgozni, vékonyra kinyújtani, majd 3 kb egyforma csíkra vágni, megszórni a fahájjal és a cukorral. A csíkokat egyesével összesodorni, majd összefonni és vajas-lisztes kuglófformába tenni. Tetejét tojással megkenni és hideg sütőbe rakni, majd 200 °C-on rögtön sütni (kb. 25-30 perc).
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2009. jún. 29. 23:19
A fahéjas fonott kalács elkészítési módja és hozzávalói.