Bakonyi csirkemell 2. recept
A Bakonyi csirkemell 2. hozzávalói:Hozzávalók:
8 szelet csirkemell
25 dkg gomba
1 kis fej vöröshagyma
4 dl tejföl
1 zöldpaprika
1 paradicsom
pirospaprika
olaj, liszt
só
főtt tészta
A Bakonyi csirkemell 2. elkészítési módja:
A húst megmossuk, szárazra töröljük, fűszeres lisztbe forgatjuk, kevés forró olajon a szeletek mindkét oldalát hirtelen elősütjük és félretesszük.(Én szeletelt hagymát és fokhagymát is teszek bele.) A visszamaradt zsiradékban világosra pirítjuk az apró kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, paradicsomot és zöldpaprikát, meghintjük pirospaprikával, kevés vizet öntünk alá, majd kb. tíz percig pároljuk, végül ráöntjük a lisztel dúsított tejfölt (tejszínt), és összeforraljuk.
A gombás szószt a főtt tésztával és a sült hússal, és esetleg házi savanyúsággal tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2009. jún. 28. 19:10
A bakonyi csirkemell 2. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.