Aszalt szilvás tekercs recept
Az Aszalt szilvás tekercs hozzávalói:0,5 kg liszt,
2 tojás sárgája,
0,5 dl olaj,
3 dl tej,
5 dkg élesztő (tejben felfuttatni),
1,5 evőkanál cukor,
Töltelék:
1 cs aszalt szilva
1 kis üveg szilvalekvár
kicsi cukor
Az Aszalt szilvás tekercs elkészítési módja:
Az aszalt szilvát a lekvárban egy kicsit (kevergetés mellett) felfőzöm, majd rúdmixerrel összepépesítem. Kicsi cukrot teszek bele és hagyom kihűlni. A hozzávalókat a kenyérsütő tartályába teszem, a gép gombóccá dagasztja, majd vékonyra nyújtom és megkenem az elkészített "lekvárral". A továbbiakban úgy készítem, mint a hagyományos kakaós csigát. Hideg sütőbe rakom és kb 1/2 óra alatt megsütöm. (200 °C-on rögtön sütni!) A tésztát sütés előtt felvert egész tojással vékonyan bekenhetjük, de nem fontos.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2009. jún. 27. 12:49
Az aszalt szilvás tekercs elkészítési módja és hozzávalói.