Almapuffancs recept

Az Almapuffancs hozzávalói:
5-6db nagyobb alma reszelve,héja nélkül
2.5dl tej
3 tojás-fehérje külön!
20 dkg liszt és
5-10dkg kalácsmorzsa(elhagyható)
2mk. sütőpor
2mk.fahéj
SÜTÉSHEZ:olaj

5dkg porcukor


Az Almapuffancs elkészítési módja:
A fenti hozzávalókat mély tálba összekeverni,végül a keményre vert tojáshabot lazán beleforgatni. Galuska sürűségű tészta lesz. 15perc pihentetés után a felforrósított olajba evőkanállal adagolni,mindkét oldalát aranybarnára sütni! Fahéjjas porcukorral meghintve tálalni!

Télen "mézeskalács"füszerkeveréket szoktam beletenni.
Ha túl sűrű-akkor tejjel higítani-ha híg lisztezni.
A maradék édes péksüteményekből morzsát készítek/lereszelem/-és ujra hasznosítom.
Pl.ebbe az ételbe,de a szilvásgombócra is ebből a morzsából pirítok.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almapuffancs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook