Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gyors kalács, batyu, csiga recept

Gyors kalács, batyu, csiga recept

A Gyors kalács, batyu, csiga hozzávalói:
0,5 kg liszt,
2 tojás sárgája,
0,5 dl olaj,
3 dl tej,
5 dkg élesztő (tejben felfuttatni),
1,5 evőkanál cukor,
(mazsola, citromhéj)


A Gyors kalács, batyu, csiga elkészítési módja:
A hozzávalókat összedolgozni, vékonyra kinyújtani, megtölteni és hideg sütőbe tenni, majd 200 °C-on rögtön sütni kb. 25-30 percig. A tésztát sütés előtt felvert egész tojással vékonyan kenjük be. A kalács tetejét szurkáljuk meg.

A képen dióval és meggyel töltött bejgliszerű kalácsot készítettem.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gyors kalács, batyu, csiga elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook