Gyors kalács, batyu, csiga recept

0,5 kg liszt,
2 tojás sárgája,
0,5 dl olaj,
3 dl tej,
5 dkg élesztő (tejben felfuttatni),
1,5 evőkanál cukor,
(mazsola, citromhéj)
A Gyors kalács, batyu, csiga elkészítési módja:
A hozzávalókat összedolgozni, vékonyra kinyújtani, megtölteni és hideg sütőbe tenni, majd 200 °C-on rögtön sütni kb. 25-30 percig. A tésztát sütés előtt felvert egész tojással vékonyan kenjük be. A kalács tetejét szurkáljuk meg.
A képen dióval és meggyel töltött bejgliszerű kalácsot készítettem.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2009. jún. 24. 23:16
A gyors kalács, batyu, csiga elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.