Vajas fánk recept


-fél liter tej
-fél csomag élesztő
-fél csomag vaj
-2 db tojás sárgája
-4 evőkanál cukor
-csipet só
-liszt (közepes lágyságú legyen a tészta)
-tetszés szerint mazsola
A Vajas fánk elkészítési módja:
Meglangyosítom a tejet,amibe már beletettem a cukrot.Levéve a gázról felfuttatom benne az élesztőt.Ehhez hozzáteszem a többi hozzávalót (vajat megolvasztom előtte).Legvégül beleteszem a lisztet.Jól összegyúrom.(Annyi lisztet teszek bele hogy szépen összeálljon) Ha szépen összeállt a tészta, meleg helyen kelesztem kb.40 percet,majd ujjnyi vastagra kinyújtom és kiszaggatom,és forró olajban aranybarmnára sütöm, a tetejére pedig porcukrot/lekvárt teszek. kb.20-25dblesz
csak annyi hogy a vajat fel kell olvasztani mielőtt beletesszük
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: nykcy85, 2007. márc. 4. 17:30
A vajas fánk elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.