Vajas fánk recept

Elkészítési idő 60 perc

A Vajas fánk hozzávalói:
-fél liter tej
-fél csomag élesztő
-fél csomag vaj
-2 db tojás sárgája
-4 evőkanál cukor
-csipet só
-liszt (közepes lágyságú legyen a tészta)
-tetszés szerint mazsola


A Vajas fánk elkészítési módja:
Meglangyosítom a tejet,amibe már beletettem a cukrot.Levéve a gázról felfuttatom benne az élesztőt.Ehhez hozzáteszem a többi hozzávalót (vajat megolvasztom előtte).Legvégül beleteszem a lisztet.Jól összegyúrom.(Annyi lisztet teszek bele hogy szépen összeálljon) Ha szépen összeállt a tészta, meleg helyen kelesztem kb.40 percet,majd ujjnyi vastagra kinyújtom és kiszaggatom,és forró olajban aranybarmnára sütöm, a tetejére pedig porcukrot/lekvárt teszek. kb.20-25dblesz

csak annyi hogy a vajat fel kell olvasztani mielőtt beletesszük


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A vajas fánk elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook