Stíriai metélt recept
A Stíriai metélt hozzávalói:50 dkg tehéntúró
20 dkg liszt
4 db tojás
4 dkg vaj
1 kávéskanál olaj
1 evőkanál zsemlemorzsa
3 dl tejföl
1/2 citrom reszelt héja
5 dkg mazsola
3 evőkanál cukor
1 csipet só
A Stíriai metélt elkészítési módja:
Az áttört túróval, egy tojással és a liszttel, kevés sóval, egy kanál tejföllel gyúrt tésztát készítünk. Gyufaszál vastagságúra kinyújtjuk és egy cm széles csíkokra vágjuk. Forró sós vízben kifőzzük, és utána jól lecsurgatjuk. A vajat a 3 tojássárgával, 2 kanál cukorral és a maradék tejföllel jól elkavarjuk, beleadjuk a reszelt citromhéjat, a megtisztított és mosott mazsolát és a tojások felvert habját. A kifőzött tésztát ezzel a keverékkel óvatosan összevegyítjük, zsiradékka1 kikent és morzsával meghintett formába öntjük, és forró sütőben pirosra sütjük. Tálra kiborítva, cukorral meghintve tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: vmbhc, 2007. márc. 4. 07:39
A stíriai metélt elkészítési módja és hozzávalói.