Omlós, sós rúd recept
Az Omlós, sós rúd hozzávalói:25 dkg margarin
25 dkg liszt
1 dkg reszelt sajt
1 kk. só
1 ek. ecet
6 ek. hideg víz
Az Omlós, sós rúd elkészítési módja:
A margarint elmorzsoljuk a lisztben. Ezután a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Folpack-ba csomagoljuk és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Másnap kinyújtjuk, tetszés szerint feldaraboljuk és szép aranysárgára sütjük.
Sütés előtt a tetejét különféle magokkal díszíthetjük: köménnyel, mákkal, szezámmal, lenmaggal vagy akár kukoricadarával is.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: vmbhc, 2007. márc. 4. 07:16
Az omlós, sós rúd elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.