Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kapros-túrós lepény recept

Kapros-túrós lepény recept

Elkészítési idő 90 perc

A Kapros-túrós lepény hozzávalói:
-4 dl tej
-1 kiskanál cukor
-2 dkg élesztő
-60 dkg liszt
-6 dkg vaj
-2 tojássárgája
-4 evőkanál porcukor
-csipetnyi só
..
töltelékhez:

-50 dkg túró
-2 tojás
4 evőkanál búzadara
-4 evőkanál cukor
-2 dl tejföl
-nagy csokor kapor
-2 tojásfehérje


A Kapros-túrós lepény elkészítési módja:
-Langyos tejben az kiskanál cukorral futtasd fel az élesztőt. -A lisztet a megolvasztott vajjal,csipet sóval,a 2 tojás sárgájával,és a már felfuttatott élesztőddel alaposan dolgozd össze. -Letakarva a kétszeresére hagyd megkelni. -Törd át a túrót,keverd össze a tojások sárgájával,a búzadarával,a tejföl felével,a cukorral és csipet sóval. -Vágd fel a kaprot-apróra-vagy ahogy szereted-és forgasd bele a túrós masszádba. -A tojások fehérjét verd fel,és ezt is keverd a masszádhoz. -A megkelt tésztádat lisztezett deszkán nyújtsd ki,és egy kivajazott magas falú tepsibe helyezd át. -Simítsd el rajta a túrós keverékedet,a maradék tejföllel kend meg a tetejét. -180 fokos sütőben kb fél óra alatt megsül.(De a tejföl pirosságán úgyis látni fogod,hogy elég-e a fél óra)

Melegen a legfinomabb:)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kapros-túrós lepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook