Kekszes-pudingos recept
30 perc
A Kekszes-pudingos hozzávalói:
-3/4 l tej
-2 zacsi pudingpor(én csokissal csinálom)
-20 ek kristálycukor (de ez lehet kevesebb is,ha valaki nem szereti nagyon édesen)
-1 zacsi vaniliáscukor
-25-30 dkg háztartási keksz
-margarin
A Kekszes-pudingos elkészítési módja:
-A pudingot a szokásos mód szerint megfőzzük,hozzáadva a vaniliáscukrot is.(azért írtam kevesebb tejet,mint amennyit a zacsi szerint kér,hogy hamarabb összeálljon) -Egy evőkanálnyi margarinnal elkeverjük,hogy kicsit krémes legyen. -Hagyjuk,hogy minimum langyosra kihűljön. -Kivajazunk egy kapcsos tortaformát,és a már langyos pudingunk egy részét beleöntjük. -Rásorakoztatunk egy réteg ht kekszet,majd ismét a pudingot.Ebből az adagból (tortaformától függően) 2 sornyi keksz,és 3 réteg puding lesz. Az utolsó sor puding legyen. -Hűtőbe tesszük,és kb 1,5 óra múlva szeletelhető,és elfogyasztható.
Pár szem mazsola,és bármilyen aroma(rum,stb)még finomabbá teszi.de tehetünk a langyos pudingba szinte bármit:tört mogyorót,mandulát,mogyorós,vagy bármilyen csokidarabokat.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: fb919dc887, 2008. márc. 30. 15:58
A kekszes-pudingos elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.