Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Lekváros félhold recept

Lekváros félhold recept

A Lekváros félhold hozzávalói:
40 dkg liszt,
25 dkg margarin,
1 ek. porcukor,
1 cs. vaníliás cukor,
1 tojás,
3 tojás sárgája,
2.5 dkg élesztő,
2 – 3 evőkanál tejföl ,
csipetnyi só,
valamint annyi tej, hogy egy közepesen lágy tésztát kapjunk.

Tetejére 1 tojás a lekenéshez


A Lekváros félhold elkészítési módja:
A margarint habosra keverjük a cukorral, és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tojást, a tojás sárgákat, az élesztőt, amit előzőleg 1 dl langyos tejben feloldottunk, 2-3 ek. tejfölt, sót, lisztet, és annyi tejjel összegyúrjuk, hogy a tészta se túl lágy, se túl kemény ne legyen. A tésztát jól kidolgozzuk és vékonyra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és tölteléket teszünk rá. Összehajtjuk de kifliknek is feltekerhetjük. Tojással lekenjük és 160 – 170 fokos sütőben sütjük. Vaníliás porcukorral tálaljuk. Sokáig eláll. Diós - lekváros töltelékkel is készíthető!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A lekváros félhold elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook