Lekváros félhold recept
A Lekváros félhold hozzávalói:40 dkg liszt,
25 dkg margarin,
1 ek. porcukor,
1 cs. vaníliás cukor,
1 tojás,
3 tojás sárgája,
2.5 dkg élesztő,
2 – 3 evőkanál tejföl ,
csipetnyi só,
valamint annyi tej, hogy egy közepesen lágy tésztát kapjunk.
Tetejére 1 tojás a lekenéshez
A Lekváros félhold elkészítési módja:
A margarint habosra keverjük a cukorral, és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tojást, a tojás sárgákat, az élesztőt, amit előzőleg 1 dl langyos tejben feloldottunk, 2-3 ek. tejfölt, sót, lisztet, és annyi tejjel összegyúrjuk, hogy a tészta se túl lágy, se túl kemény ne legyen. A tésztát jól kidolgozzuk és vékonyra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és tölteléket teszünk rá. Összehajtjuk de kifliknek is feltekerhetjük. Tojással lekenjük és 160 – 170 fokos sütőben sütjük. Vaníliás porcukorral tálaljuk. Sokáig eláll. Diós - lekváros töltelékkel is készíthető!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. okt. 3. 19:01
A lekváros félhold elkészítési módja és hozzávalói.