Kardinális szelet recept
A Kardinális szelet hozzávalói:8 tojásfehérje,
18 dkg kristálycukor,
2 tojás,
3 tojássárgája,
5 dkg porcukor,
1 cs. vaníliás cukor,
5 dkg liszt,
15 dkg baracklekvár
A Kardinális szelet elkészítési módja:
A tojásfehérjéket verd habbá úgy, hogy közben beleszórod a kristálycukrot. A két egész tojást a tojássárgájákkal meg a porcukorral keverd fehéredésig, add hozzá a vaníliás cukrot meg a lisztet, és alaposan dolgozd el. Fektess a tepsire két darab 15 * 40 centis sütőpapírt. A fehér masszát töltsd csillagcsöves nyomózsákba és nyomj a papírokra hosszában 3 – 3 csíkot úgy, hogy köztük 1 – 1 ujjnyi távolság maradjon. Ezt töltsd ki a sárga masszával. Tedd a tepsit előmelegített sütőbe és 180 fokon 10-15 perc alatt süsd meg. Fejtsd le róla a papírt, majd az alsó felüket kend meg baracklekvárral és tapaszd őket egymáshoz. Rövid ideig pihentesd, majd kétujjnyi szeleteld fel. Szitálj rá porcukrot.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. szept. 30. 11:30
A kardinális szelet elkészítési módja és hozzávalói.