Gundel palacsinta... a legjobb :) recept
40 perc
A Gundel palacsinta... a legjobb :) hozzávalói:
- 10-14 palacsinta
Töltelékhez:
- 15 dkg darált dió
- marék mazsola
- 1 cs. Van.cukor
- 1 dl tej
- 6 dkg cukor
- pici rum
Csokimártáshoz
- 2 dl tej,
- 1 cs. Van.cukor
- 10 dkg lereszelt keresűcsoki
- pici rum és tejszín ízesítésnek (elhagyható)
- 10 dkg cukor
- 3 tojássárgája
- 1 ek liszt
A Gundel palacsinta... a legjobb :) elkészítési módja:
A töltelékhez felmelegítjük a tejet, beletesszük a cukrot, rumot. Összekeverjük a diót, mazsolát és a forró tejhez adjuk, összekeverjük, hagyjuk összeállni. A mártáshoz felmelegítjük a tejet, beletesszük a van. cukrot, lereszelt csokit, folyamatosan kevergetve összeolvasztjuk. Egy tálban alaposan összekeverjük a 10 dkg cukrot, 3 tojássárgáját, 1 ek lisztet és a csokis masszához adjuk. Folyamatos keverés mellett kislángon röviden összeforraljuk. Ízlés szerint pici rummal, tejszínnel ízesítjük. Ha nagyon besűrűsödik miközben hűl, még tejjel kell higítani. A palacsintákat megkenjük diótöltelékkel, féleb majd negyedba hajtjuk és vastagon nyakon öntjük csokiszósszal.
Érdemes dupla adag csokiöntetet csinálni, nagyon rájár a család, ha mégis megmarad, tovább higítva forró csokiként fogyasztható.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: megryan, 2008. szept. 29. 20:43
A gundel palacsinta... a legjobb :) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.