Rakott palacsinta – másképpen recept
A Rakott palacsinta – másképpen hozzávalói:10-15 palacsinta
A töltelékhez:
25 dkg áttört tehéntúró
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás
kevés reszelt citromhéj
5 dkg mazsola
Az öntethez:
1/2 l tejszín
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
kevés tej
baracklekvár
darált dió
A Rakott palacsinta – másképpen elkészítési módja:
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, az öntet hozzávalóiból tejfölsűrűségű masszát készítünk. A palacsintákat megtöltjük a túróval, feltekerjük. Egy tűzállótálba fektetünk egy sor palacsintát, baracklekvárt kanalazunk rá, megszórjuk dióval, és meglocsoljuk az öntettel. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a palacsinták elfogynak. A tetejére tejszínes öntet kerüljön. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2006. okt. 8. 15:06
A rakott palacsinta – másképpen elkészítési módja és hozzávalói.