Zserbó recept

A Zserbó hozzávalói:
35 dkg liszt
1 tojás
2 púpozott evõkanál porcukor
20 dkg margarin
1 dl tej
1 dkg élesztõ
csipetnyi sütõpor
15 dkg darált dió
15 dkg porcukor
1 evõkanál olaj
baracklekvár


A Zserbó elkészítési módja:
Lisztben elkeverjük a sütõport, majd elmorzsoljuk benne a margarint. A tejben felolvasztjuk az élesztõt, hozzáadjuk a liszthez, és a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Egynemû tésztává állítjuk össze, és 3 db cipót formálunk belõle. Az egyiket a tepsi méretével azonos nagyságúra kinyújtjuk, és beleterítjük a kilisztezett tepsibe, majd villával óvatosan megszúrkáljuk. Megkenjük baracklekvárral (erre ízlés szerint alkalmazható bármilyen lekvár) és rászórjuk a cukros dió felét. A másik cipóból nyújtott tésztalapot készítünk és betakarjuk vele az alsót, majd megszúrkáljuk, és azt is megkenjük lekvárral, és dióval. Ezután a 3. tésztával befedjük. 1 órán át kell keleszteni, az idõ leteltével megszúrkáljuk, és sütni kezdjük. Sülés közben kakaós, csokis öntetet készítünk (kakaópor, vaj, cukor) amit a végén kenünk rá a már megsült tésztára.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A zserbó elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook