Zserbó recept
A Zserbó hozzávalói:35 dkg liszt
1 tojás
2 púpozott evõkanál porcukor
20 dkg margarin
1 dl tej
1 dkg élesztõ
csipetnyi sütõpor
15 dkg darált dió
15 dkg porcukor
1 evõkanál olaj
baracklekvár
A Zserbó elkészítési módja:
Lisztben elkeverjük a sütõport, majd elmorzsoljuk benne a margarint. A tejben felolvasztjuk az élesztõt, hozzáadjuk a liszthez, és a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Egynemû tésztává állítjuk össze, és 3 db cipót formálunk belõle. Az egyiket a tepsi méretével azonos nagyságúra kinyújtjuk, és beleterítjük a kilisztezett tepsibe, majd villával óvatosan megszúrkáljuk. Megkenjük baracklekvárral (erre ízlés szerint alkalmazható bármilyen lekvár) és rászórjuk a cukros dió felét. A másik cipóból nyújtott tésztalapot készítünk és betakarjuk vele az alsót, majd megszúrkáljuk, és azt is megkenjük lekvárral, és dióval. Ezután a 3. tésztával befedjük. 1 órán át kell keleszteni, az idõ leteltével megszúrkáljuk, és sütni kezdjük. Sülés közben kakaós, csokis öntetet készítünk (kakaópor, vaj, cukor) amit a végén kenünk rá a már megsült tésztára.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2006. okt. 7. 11:51
A zserbó elkészítési módja és hozzávalói.