Narancsos csirkemell spárgával recept
A Narancsos csirkemell spárgával hozzávalói:60 dkg csirkemellfilé,
80 dkg spárga,
1 narancs,
néhány szál metélőhagyma,
5 cl brandy,
1 gyöngyhagyma,
olívaolaj,
só,
bors
A Narancsos csirkemell spárgával elkészítési módja:
A spárgát tisztítsd meg, a fejeket különválasztva főzd enyhén sós, forró vízben az újraforrástól számítva kb. 5-8 percen át. A narancs héjának sárga részét szeld vékony csíkokra, a levét facsard ki. A gyöngyhagymát vágd finomra és fonnyaszd meg az olívaolajban. Add hozzá a sóval, borssal fűszerezett csirkemellet, és süsd mindkét oldalát pirosra. Öntözd meg a narancslével és nyolc percig hagyd a tűz fölött. A spárgát csepegtesd le és vágd félbe. A csirkét vedd ki a zsiradékból és tedd félre. A narancshéjat tedd a csirke párolólevébe, párold néhány percig, majd öntsd a csirkére és finomra vágott metélőhagymával díszítve tálald. Burgonyapüré illik hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2009. jún. 1. 21:48
A narancsos csirkemell spárgával elkészítési módja és hozzávalói.