Mézes-narancsos csirke recept
A Mézes-narancsos csirke hozzávalói:50dkg csirkemellfilé
1dl frissen facsart narancslé
1evőkanál méz
1evőkanál őrölt fahéj
fél evőkanál gyömbérpor
2evőkanál olívaolaj
kevés só és bors
A Mézes-narancsos csirke elkészítési módja:
Összekeverjük egy mélyebb tűzálló üvegtálban a narancslevet az olajjal,a gyömbérrel,a mézzel és a fahéjjal.A csirkemelleket kicsit kiklopfoljuk,nagyon enyhén sózzuk és borsozzuk,majd narancsos keverékben hagyjuk pácolódni 1-2órát.Miután eleget állt,vékonyan reszeljük rá egy narancs sárga héját,majd előmelegített sötőben 180-200 fokon kb. háromnegyed óra alatt süssük készre.Másolás rizzsel tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: moncsibaba100, 2007. okt. 7. 13:38
A mézes-narancsos csirke elkészítési módja és hozzávalói.