Kölesgombóc pirított szalonnával recept
A Kölesgombóc pirított szalonnával hozzávalói:25dkg köles
25dkg tehéntúró
15dkg fülstölt szalonna
3dl tejföl
1mokkás kanál Vegeta
só
őrölt bors
A Kölesgombóc pirított szalonnával elkészítési módja:
Az alaposan megmosott kölest 8dl sóval,őrölt borssal,Vegetával ízesített vízben állandóan kevergetve sűrűre főzzük,majd kissé kihűzjük.Közben az apró kockákra vágott szalonnát ropogósra pirítjuk,és egy evőkanálnyi szalonnazsírral kikenünk egy tűzálló tálat. Ezután a langyos masszából vizes kézzel gombócokat formálunk,a tálba halmozzuk és meglocsoljuk a szalonnazsírral.Rámorzsoljuk a tehéntúrót,két deciliter tejföllel meglocsoljuk előmelegített sütőben 20percig sütjük.A kölesgombócokat melegen,a maradék tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Érdemes a kölest a babhoz hasonlóan beáztatni,mert egyenletesebben és gyorsabban puhul és kihűlés után nem keményedik vissza.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: moncsibaba100, 2007. okt. 5. 18:28
A kölesgombóc pirított szalonnával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.